0032 (0)51 48 08 30

Stabil bvba

Koningsstraat – Brussel

Af en toe hebben we een project waarbij we met enkele uitzonderlijke zaken rekening moeten houden. Dat is ook zo bij het voormalige Hotel Astoria in Brussel. Onze opdracht in de Rue Royale? De monumentale gevel van 28 meter hoog schoren en de inname van het openbaar domein zoveel mogelijk beperken.

 

Zo is de voorgevel van het gebouw, net als het dak en enkele delen van het interieur geclassificeerd. Hierdoor mag er niet geboord worden in de gevel bij het stabiliseren. We maakten een constructie die de klassieke consoles vervangen en legden onze profielen op de buizenstructuur. 

 

De tweede moeilijkheid is het plaatsgebrek op straat. Ons team ontwikkelde een nieuw soort voetgangerstunnel en paste de opbouw van de driehoekstructuren aan. Om de maximaal mogelijke inname te benutten, verspringen de assen van de structuren naar buiten door de bestaande balkons/sierstukken. 

 

Bovenal, door onze stabiele schoringen bleef de historische gevel perfect intact na de afbraakwerken. Ook trotseerden onze schoringen met glans de stormen Eunice en Franklin die onlangs door het land raasden.

 

Er komt dus vaak meer bij kijken dan schoren alleen, maar dat maakt dat we meer dan trots kunnen zijn op onze projecten!

In beeld