0032 (0)51 48 08 30

Stabil bvba

Nieuwpoort - The Grand

Het iconische “Le grand hôtel” krijgt zijn grandeur van weleer terug. Dit prachtige erfgoed wordt in totaliteit gerenoveerd en krijgt een nieuwe rol. Er komen appartementen en handelspanden, en de historische bar en brasserie worden in ere hersteld.

Stabil nam, in opdracht van Verstraete.team, de verantwoordelijkheid voor het behoud van de beschermde gevels en traphal.

Windbelasting is de voornaamste factor in dit verhaal. Daarom werden de structuren gemonteerd op een ter plaatse gestorte betonplaat om de grondspanning onder controle te houden. Er werd meer dan 1.500.000 kg ballast geplaatst. Aan de zijgevel is een voetgangerstunnel voorzien voor de veiligheid van de wandelaars en alle balkons werden ondersteund.

De historische traphal aan de binnenzijde moet volledig geconserveerd blijven, er werd dan ook geen enkele beschadiging getolereerd. De schoring moest minutieus uitgevoerd worden. Aan de kant van de zeedijk werden de kolommen, die volledig vrij komen te staan, geschoord tegen knik.

 

In beeld